E-post     Lösenord       Glömt lösenord? 
Filmer » Hur låter de olika arterna?»

Filmer - Hur låter de olika arterna? 
Moluck och Albakakadua som skriker tillsammans
Så du vill fortfarande ha en kakadua? Lyssna! Varning: Om du har fåglar, så kan det här göra dem upprörda! Beskrivning: Jag köpte en DVD från the Indonesian Parrot Project ("The People and Parrots of Wild Indonesia"), hoppandes att vår viltfångade Moluckkakadua Molly skulle uppskatta att få se och höra synerna och ljuden av hennes hemland igen efter så många år i fångenskap. Olyckligtvis så är det bara ungefär fem minuters filmklipp av bara några få vilda Moluckkakaduor HÖGT upp i träden i hela den 30 minuter långa DVDn. Videon visar betydligt mer av FOLKET av Indonesien. SÅ FORT SOM MOLLY HÖRDE RÖSTERNA AV MÄNNISKORNA OCH MUSIKEN DE SPELADE, BLEV HON HEMSKT UPPRÖRD! Hon började springa fram och tillbaka och skrika fruktansvärt vilket väckte något i Nana och hon började också skrika i sympati. Uppenbarligen minns Molly vad som hände henne för så länge sedan i händerna på hennes grymma indonesiska tillfångatagare: Det krossade mitt hjärta och fick mina ögon att tåras. (Jag kan knappt se om min egen video och kommer ALDRIG visa den här DVDn igen för fåglarna!). Det verkar som att mot slutet försöker Molly lugna ned NANA genom att kuttra lugnt mot henne. DET HÄR ÄR EN MYCKET SORGLIG VIDEO... Om vi bara kunde stoppa lidandet av våra vackra befjädrade vänner i händerna på människan! Så... SNÄLLA... 'DON'T BUY, DON'T BREED... A-D-O-P-T A PARROT IN NEED!'

Frida Nyberg (parrotjungle)
Moluccan Cockatoo scream
Så du tror att du klarar ljudet av en Moluckkakadua? Mycket typiskt "moluck-ljud", men alla kakaduor har den här röstkapaciteten.

Frida Nyberg (parrotjungle)
Tofu and Peaches are loud!
Sometimes moluccans can get loud :0). Here are two giving full vocals outside! Yep my neighbors love me and my birds he he.

Frida Nyberg (parrotjungle)
Charley's Loud!
Om du funderar på en fågel som ett sällskapsdjur, se till att du är medveten om den rena decibelnivån som ingår!

Frida Nyberg (parrotjungle)
Winnie Umbrella Cockatoo
Det här är Winnie, en sjuårig Albakakadua. Hon är en räddad fågel och den här filmen togs när hon först kom till oss. Lägg märke till storleken på buren; det är var hon spenderade sina första sju år. Hon har sedan dess blivit mycket bättre och är en annan fågel idag. Du tror att det skulle vara härligt att ha en kakadua? Jadu, tänk bara över det ordentligt innan du går ut och köper en av dessa vackra, gosiga fåglar. I början av filmen är det Winnie sedan hör man Peter, vår Större gultofskakadua ge sig in i det hela. Det här oljudet är anledningen till att så många kakaduor hamnar i räddningscenter. MATA INTE UPPFÖDARNAS FICKOR, DET FINNS TUSENTALS FÅGLAR DÄR UTE SOM BEHÖVER FOLK SOM OSS SOM TAR HAND OM DEM.

Frida Nyberg (parrotjungle)
Grönvingad ara
Grönvingad ara, Buddy, som visar hur högljudd han kan vara.

Frida Nyberg (parrotjungle)
Rocky screaming
En brunpannad ara tävlar med mixern, och så är han sur för att han inte får all uppmärksamhhet.

Frida Nyberg (parrotjungle)
Blåpannade aror kan vara HÖGLJUDDA fåglar
Det här filmades ifall någon funderar på att skaffa sig en blåpannad ara. De är underbara små fåglar, ingen tvekan om det, men de brukar ha sina skriksessioner som kan variera mellan 5-15 minuter flera gånger om dagen. Mina har en 10-15 minuter lång session som den här två gånger per dag vanligen, men nu och då kan de bestämma sig för att göra det betydligt oftare.

Frida Nyberg (parrotjungle)
Amazon
Amazona finschi, Diego.

Frida Nyberg (parrotjungle)
En grå jakos alarmrop... ett ytterst obehagligt ljud!
Shinda tjuter för att han såg någon gå förbi andra sidan av trädgården!

Frida Nyberg (parrotjungle)
Hur högljudd är en skrikande Solparakit?
Ibland är Stewie ivrig att träna, andra stunder har han uppenbarligen helt andra saker i huvudet. Det här är de sista två minuterna av en treminuters träningssession - min Solparakit är distraherad och jag kan inte få honom fokuserad. Alla får ha lediga dagar, så jag slutar, sätter honom på sin lekställning och se om han är på rätt humör för att föröska igen senare. För den som vill veta hur en skrikande Solparakit låter som, så är det här hans vanliga tjut. Han låter högre än såhär ibland.

Frida Nyberg (parrotjungle)
Dvärgpapegojor gillar att sjunga
En flock dvärgpapegojor som demonstrerar hur tjattriga de kan vara.

Frida Nyberg (parrotjungle)